Októberi filmajánló: Mary Poppins visszatér

Sokat gondolkodtam, hogy a hosszú listámból melyik filmről írjak először. Végül, mivel ez egy szülőnek szóló blog, úgy döntöttem, hogy egy olyan filmről írok, amit tényleg minden szülőnek csak ajánlani tudok, viszont nem teljesen a boldogság megéléséről szól!

Ez a Mary Poppins visszatér c. nem olyan túl régi, amerikai film, Emily Blunt főszepelésével. A sztoriról nem szeretnék sokat leírni, gyakorlatilag a klasszikus film egyfajta folytatása. Kettő idézetet azonban kiemelnék.

“Ha megváltoztatod a nézőpontodat, onnan, ahol álltál, a dolgok, amiket látsz, jó irányba fognak változni.”

A szülővé válásunk egy soha véget nem érő folyamat, de a sose felejthetjük el, hogy a saját útunkat járjuk, és nem a gyermekeinkét: nekünk és nekik is megvannak a problémáink és szükségleteink. A történet ezen az alapgondolaton nyugszik,

Emellett a film központi témái közé tartozik az optimista gondolkodásmód fontossága, a gyermekekben való bizalom, a problémák más szemszögből való megvizsgálása és a játékosság fontossága. Igazi pozitív pszichológiai kincsesbánya ez a film, mindenképpen javaslom, hogy nézzétek meg a gyermekeiddel!

“Igen, nagyszerű érzés. Nem hittem, hogy valaha érzek még ilyen boldogságot és ámulatot. Azt hittem, hogy ez az ajtó végleg bezárult.”

Ha láttad már a filmet, neked mi a véleményed róla? Írd meg nekem a közösségi média felületeimen!