Tudásanyagok

Megtanítalak téged arra, hogyan legyél tudatos, pozitív, kiegyensúlyozott és ebben példát mutató szülő.

Elsősorban abban tudok neked segíteni, hogyan tudsz olyan szülővé válni, mint amilyen lenni szeretnél.

A hozzám fordulók általában azt szokták megfogalmazni céljukként, hogy nyugodtabbak, boldogabbak, nyitottabbak, elfogadóbbak és hatékonyabbak szeretnének lenni. Szeretnének jobb szülőkké válni. A pozitív pszichológia és a humanisztikus pszichológia elméleti keretrendszere ezekre mind alkalmas.

Fontos megjegyeznem, hogy munkám során nem nevelési tanácsadással foglalkozom, hanem a te saját, személyes képességeid fejlesztésén dolgozunk közösen, amin keresztül az általad megfogalmazott cél könnyebben elérhető.

Pszichológusként a fő célom, hogy mélyebb önismeretre tegyél szert. Az önismeret az életed sok területén segítségedre lehet, hiszen magadat jobban megismerve, a társas kapcsolataidban és az általános életviteledben is fejlődni tudsz.

Online pszichoedukációs tartalmak

Haladj a saját tempódban. Digitálisan végig fogom a kezed.

Pozitív pszichológiai "gyorssegély" anyáknak

Ebben a munkafüzetben olyan gyakorlatokat és technikákat mutatok meg Neked, amik segítségével Te is visszatalálhatsz a pozitívabb, lelkesebb és kiegyensúlyozottabb Önmagadhoz.

Ingyenes segítség, ajándék pszichoedukációs anyagok

Próbáld ki kötöttségek nélkül, és ha bejön, nézz vissza!

Pozitív példamutató anya csekklista

A gyerekek mindig figyelnek.

Látják, hogyan viselkedünk, hogyan kommunikálunk, és hogyan reagálunk a különböző helyzetekre. Azzal, hogy ránk figyelnek és leutánozzák a példánkat olyan szuperképességeket fejleszthetnek ki, amik egész életükre hatással lesznek.

Szeretnéd tudni, milyen szuperképességeket tudnál nekik átadni?

Anyai perfekcionizmus csekklista

Manapság egyre több ember tapasztalja meg a perfekcionizmus gátló erejét.

Ez nem csak ránk, anyákra veszélyes, hanem a gyermekeinkre is. A perfekcionista anyák nehezen engedik el az irányítást; nem szívesen adják át a munkát másoknak, de ez nem fenntartható hosszú távon. 

Ezek a csekklisták segítenek neked abban, hogy felismerd, ha ez a jelenség téged is érint.

Pozitív konfliktuskezelés

Előfordul, hogy összeveszünk a gyermekeinkkel, és ilyenkor bizony nehéz megtalálni a helyzet legjobb megoldását. Tudom, hogy ezek a pillanatok kihívást jelenthetnek minden anyának, és azt is, hogy ilyenkor gyakran érezzük magunkat tanácstalannak és eszköztelennek.

Összeállítottam egy 6+1 lépéses útmutatót, amely segít abban, hogy könnyebben kezelhesd ezeket a helyzeteket és megtaláljátok a közös hangot a gyermekeddel.

Anyai korlátozó hiedelmek megkérdőjelezése

Voltál már olyan helyzetben a gyermekeddel, amikor úgy érezted, hogy soha nem fog tanulni? Vagy magaddal?

Ezekben a helyzetetkben segít a kognitív átkeretezés, vagyis az automatikusan jelentkező, korlátozó hiedelmeink megkérdőjelezése és átalakítása.

Készítettem egy listát azokból a kérdésekből, amik segíthetnek a korlátozó anyai hiedelmeinkkel való hatékony és gyors megküzdésben.

Pozitív pszichológus blog

A szülőkkel való munkám során gyakran felmerülő témákról, illetve a tanácsadói munkám alapját tekinthető elméleti keretről szoktam írni egy-egy rövidebb áttekintést ezen a felületen.

Szolgáltatásaimat nem egészségügyi vállalkozóként nyújtom.

Ez azt jelenti, hogy nem végzek pszichoterápiát, csupán pszichológiai tanácsadást.

A pszichológiai tanácsadás nem helyettesíti a szakorvosi ellátást.