“Minden emberben veleszületetten jelen van a pozitív irányba való fejlődés lehetősége.”

Carl Rogers

Általában amikor elmondom embereknek, hogy mi a foglalkozásom, egyből Freud-ra és a kanapéjára asszociálnak. Én ettől eltérő módszerrel dolgozom. A gyakran felmerülő témákról, illetve a tanácsadói munkám alapját tekinthető elméleti keretről szoktam írni egy-egy rövidebb áttekintést.

Köszönöm, hogy benéztél!

Asszertivitás Biológia Kommunikáció Mindset Reziliencia Stressz Test érzelmek

  • Asszertív vagy agresszív viselkedés? Avagy ki vigye le a szemetet?
    Miben különbözik az asszertivitás az agressziótól? Hogyan legyünk asszertívek? Milyen haszna van az asszertivitásnak? A mai cikkem ezekről a kérdésekről fog szólni.
  • Mindsetek: Mi fán terem a gondolkodásmódjaink különbsége?
    Gondolkodtál már azon, mi különbözteti meg a sikeres embereket a sikertelenektől? Mit gondolsz arról, hogy mi a siker forrása? A személyiségünk vajon mennyit tesz hozzá a teljesítményünkhöz a képességeink és a szituációs jellemzők mellett? Mai cikkemben ezekről a kérdésekről lesz szó. 
  • Pszichológushoz? Én aztán minek menjek oda?
    Amikor a munkám hasznosságáról beszélek sokszor találkozom azzal az kifogással, hogy csak beszélget a pszichológus a klienssel, amire ugyanolyan jók a barátok és a családtagok is. Ezt az állítást szeretném ebben az írásomban egy kicsit más szemszögbe helyezni, és kidomborítani azokat a különbségeket, akik a két beszélgetés típus között vannak.