Pozitív anya blog

Az önreflexió fejlesztése, mint pszichológiai segítség anyáknak?

Anyaként sok frusztrációval és feszültséggel kell megbírkóznunk. Szerencsére vannak olyan készségek, amelyek segíthetnek az anyáknak abban, hogy hatékonyabban tudják ellátni a szülői szerepüket. Az önreflexió és az érzelemszabályozás két kulcsfontosságú készség, amelyekre minden anyának szüksége van. Ha érdekel, hogyan tudod fejleszeni ezeket a kézségeidet, akkor ez a poszt neked szól!

Az önreflexió fejlesztése, mint pszichológiai segítség anyáknak? Read More »

Mi teszi igazán pozitívvá a pozitív gyereknevelést?

Fedezd fel, hogyan alkalmazhatod a pozitív gyereknevelés módszereit, hogy megerősítsd a családi kötelékeket és támogasd gyermeked fejlődését. Ismerd meg az öröm, az optimizmus és együttműködés fontosságát a harmonikus családi légkör kialakításában, és teremtsd meg gyermekeidnek a boldogság és önbizalom alapjait.

Mi teszi igazán pozitívvá a pozitív gyereknevelést? Read More »

Mi az anyai reziliencia titka?

Az előző írásaimban a stresszt, mint fiziológiai és mint pszichológiai jelenséget vizsgáltam. Most viszont arról szeretnék írni, hogy milyen hatásos eszközeink vannak arra, hogy csökkentsük az anyai stressz káros hatásait. Ebben a blogbejegyzésben megmutatom, hogyan fonódik össze az anyai stresszcsökkentés, a pszichológiai immunrendszer, az anyai reziliencia, és hogyan varázsolhatjuk át a mindennapi élményeinket a fejlődésünk katalizátorává.

Mi az anyai reziliencia titka? Read More »

Le a stresszmentes Karácsony mítoszával!

Karácsonykor mindenki a békességről, szeretetről és örömről beszél. Azonban, ha kisgyerekes anyaként rápillantunk a közelgő ünnepekre, gyakran a káosz, a stressz és fáradtság leküzdhetetlen halmazát látjuk magunk előtt.

A stresszmentes Karácsony egy elérhetetlen, irreális cél, ami mögött ott rejtőzik a mindennapi valóság feszültsége. De ezek mellett is a legmeghittebb ünneppé varázsolható.

Le a stresszmentes Karácsony mítoszával! Read More »

Biztos, hogy ismered a képernyőidő valós következményeit?

Ebben a blogbejegyzésben arról fogok beszélni, hogy miként őrizhetjük meg mentális egészségünket, amikor anyaként használjuk a közösségi médiát. Praktikus tanácsokat osztok meg, amelyek segíthetnek neked abban, hogy az online tér ne csak terhet, hanem támogató eszközt is jelentsen az anyaságod megélése és a mentális egészséged fenntartása során.

Biztos, hogy ismered a képernyőidő valós következményeit? Read More »

Így fejleszd a mentális egészséged anyaként

A mentális egészség nagyon fontos téma, különösen, ha gyermekeink vannak.
Sokan azonban nem szívesen beszélnek róla, vagy ha mégis, akkor sok tévhitet, félinformációt, féligazságot vagy tudománytalan (vagy akár ártalmas) baromságot osztanak meg. Néha az az érzésem, hogy szinte lehetetlen erről a témáról valódi beszélgetést folytatni. Szóval kezdjük el ezt a beszélgetést az alapoknál!

Így fejleszd a mentális egészséged anyaként Read More »

Shopping Cart
Bezárás

Scroll to Top